0

Nantikan video klip HATI yang di arah oleh AUZZA AZIZ dalam minggu terdekat ini...

Continue..

Filed Under:


Masa untuk berubah. Tahun demi tahun aku menunggu saat ini iaitu untuk tamat dari belajar dan masa untuk pikirkan masa depan. Memiliki harta sendiri, life sendiri dan memiliki insan yang tersayang yang kekal untuk akhirnya. Ramai yang cakap ng aku.."epi asal ko takada couple ea? tak penah aku tgok ko ad couple".. bukannya aku tanak ad pasangan, bagi aku, aku cukup memilih untuk memilih pasangan memilih untuk yang terbaik. Kalau couple just hanya untuk sekadar suka-suka tu dah bunag masa dan duit aku..bagi aku cinta ibarat satu pelaburan. kalau percintaan itu gagal maknanya rugi segala penat lelah yang aku curahkan.


Tahun 2009 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari lagi. Macam-macam suka ,duka tangis,tawa aku tempuhi pada tahun ini. Dengan pelbagai kerenah kawan-kawan,keluarga lagi. sekejap masa berlalu pergi 2009 meninggalkan kita dan 2010 bakal akan hadir tak lama lagi. Tahun depan jugak insyaallah aku bakal tamat pengajian dan pada january 2010 aku bakal mula practical.kat mana aku bakal kerja tu tak pasti lagi. Pn seha yang atur segalanya.

Pada 2010 juga aku bakal ada kenderaan sendiri. Boleh la setakat buat untuk merayap2 sendiri. dan paling penting 2010 jugak family aku bakal perpindah ke rumah baru. huhuhu..tu yang paling aku taksabar.huhuhuhu

Continue..

Filed Under:


tiba2 aku rasa cm nak meleleh air mata bila dengar lagu ni.boleh pulak teringat masa lampau yang tinggal kenangan..hurmm..bia la..dy tetap pergi..



Terjemahannya;
Your back figure as you left
I can’t forget it
Because I cherished you
‘Time will fix it all’
Was the support from my friends
But it is too less to bury you
In between the continuous trips
The thing that finds me again
It is your voice carried by the wind
Can you forget?

Day by day
The day that you aren’t here
Becomes a memory like yesterday
It burdens me so much
One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
My everything

The past memories I can’t forget
It hides the past nights
When the heartless times stops
On top of the promise I couldn’t keep
Is the dust that settled on top
Secretly, I clean it off with my tears

In between the large population
I’m looking for you again
My voice saying that I love you
Can you forget it

Day by day
The day that you aren’t here
Becomes a memory like yesterday
It burdens me so much
One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
My everything

In the split road of my destiny
Even if they say it is a shattered dream
I wish I can bring you back again

One day just for only one day
If I can get to see you
If this aged prayer can bring you back
What I couldn’t say
The words I couldn’t say that was deep inside my heart
Then I will tell you
I love you

One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
You are my everything
Please receive my last courage




Anda kembali sosok seperti kau pergi
Aku tidak bisa melupakannya
Kerana aku disayangi anda
"Waktu akan memperbaikinya semua '
Adakah sokongan daripada rakan-rakan
Tapi terlalu sedikit untuk mengubur anda
Di antara perjalanan yang terus-menerus
Hal yang menemukan aku lagi
Ini adalah suara anda dibawa oleh angin
Bolehkah anda lupa?

Setiap hari
Hari yang tidak ada di sini
Menjadi memori seperti kemarin
Ini beban saya begitu banyak
Satu hari hanya untuk satu hari
Kalau saja tanganku dapat menghapuskan air matamu
Lalu aku akan memberitahu anda
My everything

Kenangan masa lalu aku tidak bisa melupakan
Itu menyembunyikan malam masa lalu
Ketika kejam kali berhenti
Di atas janji yang saya tidak boleh
Adakah debu yang menetap di atas
Diam-diam, saya membersihkan diri dengan air mataku

Di antara penduduk besar
Saya cari lagi
Suaraku mengatakan bahawa aku mencintaimu
Bolehkah anda lupa

Setiap hari
Hari yang tidak ada di sini
Menjadi memori seperti kemarin
Ini beban saya begitu banyak
Satu hari hanya untuk satu hari
Kalau saja tanganku dapat menghapuskan air matamu
Lalu aku akan memberitahu anda
My everything

Dalam sepersekian jalan takdirku
Bahkan jika mereka mengatakan ini adalah mimpi yang hancur
Saya berharap saya dapat membawa anda kembali lagi

Satu hari hanya untuk satu hari
Jika aku bisa bertemu denganmu
Jika umur ini doa dapat membawa anda kembali
Apa yang saya tidak boleh mengatakan
Kata-kata saya tidak boleh mengatakan bahawa itu jauh di dalam hatiku
Lalu aku akan memberitahu anda
Aku cinta kamu

Satu hari hanya untuk satu hari
Kalau saja tanganku dapat menghapuskan air matamu
Lalu aku akan memberitahu anda
Kau adalah segalanya
Sila menerima keberanian terkini saya

Continue..

Filed Under:


dalam bilik yang gelap ni aku nak luah kan ap yang terbuku dalam kepala otak ni. aku tataw ap yang aku buat ni betul ke tak hopefully aku tak kena tendang dengan orang yang bekenaan.Hurm ntah la..walaupun kejadian tu dah berlalu tapi ayat tu tetap teringat dalam kepala otak aku. entah la aku harapkan ap yang aku taip ni tak jadi isu berat.. cume dengan blog ni je aku dapat luahkan apa yang dok sesak dalam kepala otak aku ni.


Teruk sangat ke aku ni?.sampai di kata macam2 antaranya "kau ni anak mak la","kau ni macam pondan la","oi lelaki lembut" macam2 la..bukan aku sorg je.yang lain pon same.aku tau dy orang tuwe tapi semua nak kena jaga hati dy.abes hati orang yang dy perli tu sape nak jaga.ad dy jaga?lagi dy hembus ada la.. cakap ikot suke.cakap orang ni tula..kadang-kadang aku da penat nak pekak kan telinga. yek la setiap orang ad tahap kesabarannya.so kalau lepas ni aku still kena perli ke ap.aku tak teragak2 untuk hembus dy balik..aku tanak cakap lebih dalam blog ni.nanty lain plak jd.da ckp bgs ak x smoking,x amik drugs dll.yang peting aku pandai jage diri sndri,dan tak sebok hal orang lain.

p/s:yang berkaitan dengannya sorry epi takde niat nak malukan sesiapa just nak luahkan je..

Continue..

Filed Under:


Memandangkan aku tengah busan tataw ap nk buat ng blog aku ni.. entry kali ni special untuk amir.siapa amir??.dy ni schoolmate akuy mase pat tasek 2 dlu..bukan ap.aku tgok gambar mamat ni nak berdekak.lawak nak mampos.hahaha..ni antara gambar amir shafree yang aku maksudkan tu..


TABLIGH

ATOK SHAFREE

BERDOA

BELI DARI BUNDLE @ MESIR

LABU LABI


p/s:sila tinggal komen anda tentang gambar ini di chat box.terima kasih.

Continue..

Filed Under:


Ini adalah persembahan pentas 2PM yang terunik..huhu..Saranghae :)



EXTRA



Continue..

Filed Under:


Tarikh : 6,7,8, dan 9 November 2009
Tempat : Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru [MBJB]

Kategori dipertandingkan (diwakili oleh tiap kumpulan bagi 10 daerah di dalam Negeri Johor Darul Ta'zim)
- Sekolah Rendah
- Sekolah Menengah
- Kategori Jabatan
- Kategori Mukim
- Kategori Terbuka

Anda dijemput beramai-ramai untuk memeriahkan Festival tersebut. Nantikan aksi dan gerak
tari manarik daripada peserta-peserta pertandingan. Jom zapin!!!

Continue..

Filed Under:


Entry kali agak special sikit cz tanggal 31.10.09 merupakan hari ulang tahun untuk kawan sekolah aku yang aku kenal dari zaman hingusan lagi.hehehe..dari muka dy sememeh..sampai ke anak dara dan ehem2 hopefully da nak kawen..huhuhuu..hari dy sambut ulang tahun yang ke 20..da lahir pon same ng ak tahun 89 so bday yg ke 20 la kn..takkan nak lagi perasan muda.huhu..ap2 pon happy birthday to you!


Continue..

Filed Under:


Aku mula mengenali dunia laman sesawang ni start dari aku umur 12 tahun lagi. Aku mula kenali benda ini apabila seorang kawan ajak pergi ke cyber cafe untuk bermain game. time tu cabot sekolah agama so aku melencong la kesana. Semasa aku kat cyber cafe tuh aku hanya tahu pasal main game je tade benda lain..game..game..game..dulu aku agak hantu game.Time tu ak just kenal counter skrike & GTA sahaja tu je ak kenal. Sampai bertekak dengan orang sebelah cz tak puas hati.

Selepas melalui zaman kanak2 aku berubah satu tahap dimana aku sangat tak suka main game.Main game boleh ak pening kepala. Bermula dari sini aku beralih arah kepada chatting. Ingat lagi masa zaman kecik-kecik MIRC yang selalu aku bukak. Kalau online 1 jam aku just bukak MIRC ng web2 je..malas nak bukak game. Sehingga lah aku berumur 15 tahun. Kalau nak chatting just main kat MIRC je.Start berumur 15 tahun jugak la secara jujurnya aku sudah pandai bukak web2 terlarang ni..alah biase zaman2 akil baligh semua orang melalui nya.hehehe..

Apabila aku berumur dalam 16 tahun aku sudah pandai menjejaki dunia myspace ni.Myspace ni pon di perkenal kn oleh faizal. Member aku dulu mase kat tasek. Dipendekkan cerita aku kenali dunia myspace ni masa aku berumur 16 tahun mula dari sini lah aku jadi gian nak pergi cyber cafe je..asik nak online. Sampai ke sekarang Myspace ak masih bertahan dengan 1 akaun. Tiada yang lain iaitu http://www.myspace.com/epiabdlatif

Lepas masuk ke alam kolej aku mula diperkenalkan Blogspot.Da tua-tua baru kenal blospot. Orang lain sign up ak pon sebok nak sing up. Alah buat-buat ada. Aku jadikan blogspot ni merupakan platform aku untuk berkongsi apa yang aku rasa dan lalui.

Dalam aku jejaki umur 19 tahun aku mula kenal apa itu facebook. Aku kenal facebook ni daripada seorang artis iaitu imran ajmain. Masa tu aku memang terbangak-bangak pakai facebook. Sampai satu ketika aku biarkan facebook aku bersarang selama 7 bulan. Sebab tak reti main..Dalam pertengahan tahun 2009 ni la ak dapat aktif kembali facebook aku cz member2 ramai yang suda ad facebook so dorang yang tunjuk ajar selok belok pakai facebook nih.Iaitu http://www.facebook.com/epiabdlatif . Dalam beberapa bulan yang lalu kini aku mempunyai akaun twitter. Twitter ni sangat pelik dan busan yang aku reti just update status je.hurm..ni alamatnya http://www.twitter.com/epiabdlatif .

Dalam bulan ramadan yang lalu aku dapat laptop yang aku tunggu2 dari pihak cosmopoint. Jadi bila da dapat laptop ni kalau nak install window free just install kat kolej je..takpayah install kat lua nty kne bayar..Dijadinkan cerita brother working lab tu ad kasi aku macam2. Antaranya Google chrome, MSN (walopon ak tade akaun msn) dan SKYPE. Aku main install je tataw pon gunakan..Memang tak reti pon. So aku biarkan je skype tu terbengkalai macam gtu. ada jugak aku add org tapi tu la 3 orang je skrg.. Tapi sekarang Boy da ajar aku macam guna skype ni..ternyata ianya lg bagus dr ym. kalau nak wabcam clear gila. tak tersekat2 macam ym.selain tu jgk bleh hantar fail dari skype ni sebesar mane yang boley. 1GB pon ok. so sekarang tengah jakun nak main skype ni.hehehebagi siape yang tade install la..lps tu add aku ok di muhd_epy@yahoo.com.my


Continue..

Filed Under:


Semalam ak pergi seorang diri ke plaza angsana untuk menonton festival kebudayaan dan kesenian anjuran politeknik di plaza angsana. Kebetulan pula kawan aku si apit pon masuk pertandiangan tu untuk mewakili politeknik JB. Suasana masa itu sangat kecoh dengan sorakan budak2 poli.ak yg blaja ipts just ddk senyap je.hahaha..nape la kolej ak tade event cmgini..ishhh.. Di pendekkan cerita aku sangat teruja sebab kebetulan aku memang nak buat kajian sikit pasal zapin untuk final projek aku. So ni kire satu bonus la untuk aku kumpul untuk dijadikan sebagai bahan kajian.


Continue..

Filed Under:


Akhirnya siti nak buat konsert lagi.aku akan pastikan yang aku dapat pergi.tanak tengok pat youtube je!!dgr cte tiket strt dari rm60 ok la tu kan.hehehe..Outlet2 mdapatkan tiket Konsert 1000 Warna Dato' Siti di Istana Budaya, Triways Travel & Tours di KLCC dan TTDI, MATIC, Sri Amera Holiday Sdn.Bhd. di Plaza Alam Sentral, Shah Alam dan Pasar Awam Precint 16, Putrajaya dan di TicketCharge di Signature Office Suite, The Boulevard, Mid Valley.

Continue..

Filed Under:


Atas permintaan ramai aku kena lah naik kan blog pasal open house kali ni. Mula-mula agak malas la nak type pasal open house ni tapi da ramai yang memaksa aku rajin kan diri type entry ni. Majlis rumah terbuka kali ni da macam kenduri majlis khawin da siap pasang khemah order katering buat kad segala siap jemput orang2 masjid! hahaha tu la yang ak boley ungkap kan. Memang penat cz aku ni jenis manusia yang tak reti buat kerja bila ad kenduri yang aku reti duduk diam sahaja. Tapi bila da kena paksa aku TER-paksa la ringankan tulang untuk tolong-menolong, bantu-membantu sesama manusia.hahaha.


Rumah terbula kali ni dianjurkan oleh uncle aku. Kitorang sepupu memang panggil dy uncle konon nak feeling orang putih la padahal Batu Pahat je hahaha.Kali ni dy buat kat rumah baru nya yang lain daripada yang lain reka bentuknya.Aku tanak konem lebih pasal rumah ni. yang penting lawa dan BESAR PUNYE!!!. Antara menu yang ada di rumah terbuka kali ni adalah. Nasi jagung, Sate, Ayam masak merah,Rendang kambing, Kari(sempena deepavali skali), Limau, Bubur terigu, dan macam2 lagi.Tapi agak sunyi tade sebarang karoke atau pon deejay di jemput untuk riuh kan suasana sebab tangisan anak2 kecil sudah cukup meriuh dan membingitkan lagi majlis itu..

xoxo

Continue..

Filed Under:


Semalam hari jumaat aku agak busan jadi aku ajak la si fyan lepak pat bazzar just lepak-lepak ddk pat gerai anis so dalam pukul 10.30 gtu aku ng fyan gerak dari larkin. Di pendek kan cerita jam da menunjukkan pukul 1200pm malam deepavali suasana tadi memang meriah dengan bunga api nye lagu raya nya tapi bukan lagu melayu la tiba-tiba bunyi kecoh kat satu kawasan dekat dengan bank OCBC. Aku ingat kan ap benda sekali dengar orang gaduh. Dengan sepantas kilat aku pon pergi join tengok ap yang jadi.


Mula-mula aku just tengok je dalam 1-2 minit ak capat bangku kat tepi terus baling bangku tu kat kereta tu.hahaha. Apa yang aku buat tu semua atas kesedaran aku tak pengaruhi lagi oleh mana2 alkohol or dadah..hahaha..baru aku dapat tawu bertapa puas nye dapat baling kerusi kat kereta tuh.hahaha ye la ni kire first time aku buat benda ni.hahaha.

India tu teruk kena pukul ng orang ramai sampai kena rodok dengan pisau. Hurm lepas tu india tu pulak tengah mabok..so ni ak ada sempat record apa yang terjadi kat bandar JB.

peristiwa pertama


peristiwa kedua

xoxo

Continue..

Filed Under:



Macam-macam penyakit la aku nih,sekarang aku diserang penyakit susah tidur malam.kire ni da kne insomnia la nih. ish..tdo dalam pukul 5,6,7 pagi. itu la time ak tidur. Mesti korang tanya buat ap ko x tidur malam2? tak boley tdo tu macam biasa la ak merayap, main game, tgok video and makan sampai puas da ngantuk baru tidur.Pernah jugak try tidur awal tapi tak jalan. same je. Sekarang macam2 effect aku dapat macam jerawat bertimbun2 naik. sekali sampai 7 naik jerawat. aduhh tension aku.hurm..kene plak segala bahan pencuci muka ak da abes.aduhh.stress betul!.


Lagi satu penyakit aku stress aku tengah resah kerja projek tak siap lagi. Tinggal 2 bulan je lagi nak submit.Segala sketches ak x buat idea pon tade aduhhh saket betul otak ni. hurm. sabar je lah. aku harap semua ni kembali normal next week.

p/s:diserang penyakit tak boleh tidur malam,stress,poket lowww,ish macam2 la!! Aku nak kne start exersice kasi badan ada stamina!!huhuhuhuh.

Continue..

Filed Under:


Cadang nya hari ni memang aku ada kelas tapi apakan daya kelas pukul 11 pagi aku sedar lagi nak pukul 12.hahaha so lupe kan je la hasrat aku nak pergi kelas puan seha. Dipendekkan cerita lepas mandi ak terus on9 and bual ng my luvely echa. Mula2 ak ajk dy kluar date tp dy cakap tengah kje. lepas kje baru nak kluar.so ak pada mula nya tak kesa la asal kan otak aku tak beku duduk ruma. Then dalam lepas solat jumaat gtu mama aku surh aku pergi pejabat MBSB pat bangunan KWSP. Mula2 memang tanak pergi cz malas nak pergi sane. tapi bla dy dah membebel je telinga sape tak hot beb asik bebel je aku terus pergi gerak pejabat MBSB untuk settel kan hal yang konon nye penting tuh. Aku bersiap2 dan aku terpaksa batalkan date aku ng echa.hurm.. Nak jimatkan masa aku call driver ak iaitu heykal srh anta ak pergi pejabat tuh. Dengan pantas kilat dy bawak aku pergi bangunan KWSP. Dah macam mat rempit dah ak.huh.

Tengah sebok uruskan hal sempat ak on num aku yg lagi satu. Terang2 aku dapat msg yang ida ajak lepak. So apa lg ak pon terus capai public phone then call ida.huuhuhu.lme gle x jumpa same ida. Dari pejabat MBSB terus ke J.Co Donnut CS.huhu teruja aku nak lepak chill ng dy..Sampai je ak terus jerit cam mak bedah bual tepi pagar cz teruja jmpe dy. huhuhuhuhu. sambil2 lepak kitorang online. Konon2 nye style cm org kaya la.hahaha main lappy pat cafe.hahaha..Lepak tade la lame sangat ada lah dalam 2
jam gtu. dalam pukul 5 dy balik.
Selesai aktiviti lepak,gossip,makan dan kutuk sume aku terus call kerol.hahaha kerol my balaci. Kerol ni jr IT kolej aku so nth la ak boley rindu then call dy. Kebetulan dy pon ada pat CS. so apa lg. haruk la ak ng dy and the gang satu CS.hahaha.


Continue..

Filed Under:


aku sangat bengang dengan perangai kaw.Aku betul2 bersyukur sebab kaw ada.ish tp tatau la kenapa kaw ni bengap sangat??kenapa la kaw ni suke sangat ssahkan orang lain??

ko. bingai betol la.hidup nak susahkan orang je. Sekarang kaw da reti nak ikot jantan pontian mane ntah. kalau kaw da cukup dewasa pg la sane ikot.

Continue..

Filed Under:


Beberapa Info tentang Facebook :

1. Facebook adalah milik Mark Zuckerberg, jika kita membaca artikel Mark Zuckerberg dalam bahasa indonesia tidak diketahui secara lengkap siapakah dia. Kalau kita membaca artikel tentang Mark Zuckerberg dalam bahasa inggris terdapat lengkap data diri si pembuat facebook ini.

2. Siapakah sebenarnya si pendiri sekaligus CEO facebook ini? Dia adalah mahasiswa harvard university dan aktif sebagai anggota Alpha Epsilon Pi. What is Alpha Epsilon Pi? baca artikel ini.

3. Alpha Epsilon Pi adalah seperti perkumpulan mahasiswa yahudi di amerika utara, yang mempunyai misi sebagai berikut, Alpha Epsilon Pi, the Jewish Fraternity of North America, was founded to provide opportunities for Jewish men seeking the best possible college and fraternity experience. We have maintained the integrity of our purpose by strengthening our ties to the Jewish community and serving as a link between high school and career. Alpha Epsilon Pi develops leadership for the North American Jewish community at a critical time in a young man’s life. Alpha Epsilon Pi’s role is to encourage the Jewish student to remain dedicated to Jewish ideals, values, and ethics and to prepare the student to be one of tomorrow’s leaders so that he may help himself, his family, his community, and his people. Yang intinya adalah sebagai tempat pengkaderan dan tempat mencari pemimpin baru bagi kaumnya, yaitu Yahudi.

4. Fakta ke-empat sampai artikel ini ditulis serangan Israel di Gaza telah menewaskan lebih dari 600 palestinians.

5. Facebook mendapatkan keuntungan dari iklan yang dipasang, semakin banyak user dan pengunjung facebook senakin banyak pula penghasilnya.



p/s:nth la sape owner nye pon ak tataw.

Continue..

Filed Under:


Dalam beberapa minggu ni memang agak lama ak tak aktivekan num maxis ak.malas nak on. lagi pon ak rimas nak on malas nak jawab call nak reply msg dll. Tiba2 semalam ak try la bukak num tuh. bile bkk punya la msg berderet. macam-macam mesej yang masuk. Tapi apa yang aku kesalkan ialah bila mesej tu sangat menyedihkan aku. Tuduh macam2 padahal itu lah hakikat nye yang si polan bt. Anak kau sampai lari rumah sebab tak tahan nak duduk ng kau sekarang kaunak libat kan orang lain. Aku tak paham manusia jenis macam ni. Kita sokong apa yang dia minat. Aku sedih pasal benda ni kita bergaduh padahal hal kecik. Anak kau dapat num 3 tu da rezeki kenapa x terima kenyatan. aku tak paham la!!

Continue..

Filed Under:


Haha ni lah kje ak bila busan dan tak ada kerja. On ym lps tu main2 webcam. Tapi bagus jugak bila ak on ym ni. atleast ak dapat tengok muka palat dorang. Selalu cuma dapat tengok dorang step lawa ng hensem je.hehehe.


ariel
ammadcocaine
salleh
wafi
faeza
wan




Continue..

Filed Under:


DENGAN INI SAYA MENGUMUMKAN LINK TERKINI SAYA KALAU ADA ADD OK..

www.facebook.com search epi akihiro
www.twitter.com/epiabdlatif
www.myspace.com/epiabdlatif
www.epyabdlatif.blogspot.com
www.epiabdlatif.ruumz.com
Yahoo Messenger muhd_epy

Continue..

Filed Under:


Tengah duduk diam-diam di ruang kamar tiba-tiba muncul pesanan ringkas dari orang yang pernah kongsi hidup dengan aku. Dia menyatakan yang dia merindui ku dan perasaan aku tiba-tiba mengingat kembali peristiwa lama.

Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku


Continue..

Filed Under:


Sebelum ak mulakan entry kali ni ak nk ucap kan selamat hari raya utk sume friends and family. Ok dalam minggu-minggu akhir puasa nk ikot mood memang malas nak sambut raya sangat-sangat. Yela ak malas cz dalam minggu akhir la ak ak ad sikit bertekak ng mama aku, pasal ap tu rahsia ak. So klo nk ikot kan memang malas nk sambut kalau boleh nak lari rumah.nak bawak diri jauh2.

Lebaran kini tiba dari 1 minggu sebelum raya aku x bual ng mama sampai 1 syawal. aku bangun tengah hari. tak pergi solat jumaat sebab malam tu ak merayap pergi shoping raya kat uptown ng bazzar.Aku bangun dalam 10.30 am. Adik beradik ak bersalam,tapi ak terbongkang atas katil. Aku bangun terus mandi makan sedikit dan terus sarung baju yang siap ditempah 3 bulan lepas. Lepas sarung baju melayu tiba-tiba mama terus cakap "bang cepat la kita amik gamba ramai satu family"ak cakap ok je. Kali ni buat pertama kali nya kami shoot gambar family sebelum ni tak pernah.

Lepas sesi pengambaran selesai papa terus macam biasa pergi ke rumah atok2 sedara ak, Pergi melawat rumah sedara ni memang da jd wajib utk jadual papa utk hari raya cz kat jb ni utk sedara papa memang kurang cume ad beberapa kerat je semua di batu pahat. rumah pertama ke rumah nek long dy makcik kpd bapak ak. Boleh dikatakan anak menantu nek long ni jenis orang golongan elit.Semua anak menantu nya berpangkat Tan sri, Dato seri, what ever la yang pentinh dorng ni loaded gile. Ak naik segan. yela. mane x nye ak dari keluarga yang sederhana berjumpa dengan orang yang loaded. So ak duduk diam-diam je. Tiba-tiba ak terpikir nak pergi rumah mak ani dy ni mak angkat ak mase kecik2 dy yang jage ak. Tiba sampai di johor jaya tengok rumah dy tak ada sape2 mungkin dy balik kg. Lepas tengok rumah mak ani kosong terus balik da pergi ke ruma makcik ak yang duduk sblah blok ng ak.hehehe tak pernah2 terjah ruma dy this year kite terjah rumah dy.sempat la snap2. Kitorg bincang nak balik kg same2 nak konvoi dari JB ke Batu Pahat.

Dalam pukul 3 terus bertolak ke pg kat Batu Pahat. Dalam pukul 5 sampai BP. Alhamdulillah jalan tak sesak. Sampai2 terus pergi rumah atok belah papa ak.Lepak chill ng fmly sampai. Sejak ak lahir ak x pernah nak terpikir nak tido rumah dy.Antara sebabnya rumah banyak nyamuk,kurang sedara sebaya dan tak best. Hahaha tu la pasal knpe ak x suke tdo rumah dy. Alah lagi pon rumah nenek mama ak ng atok papa ak x jauh hanya beberapa kilometer je. So bile2 mase boleh lepak. klo tido tu, Mintak Maaf ak xsanggup..

Lepas lepak chill kat rumah atok papa ak. ak terus ke rumah nyai mama ak. Agak tenang bila sampai rumah cz tak ramai sedara yang datang semua belom sampai.baik dari singapore,kl,jepun dll. Satu malam yang tenang.tak ada siapa2 esok nya dalam petang sampai rombongan dari singapore.Dah mula kusut kepala aku. Mana taknya ruma da mula sesak. Mood pon da mula hilang.hahahaha.Yang paling ak bosan tu bila selalu kene reject ng wak laki. Madah nak kutuk ak. Suruh panjat pokok kelapa la,pokok nangka la,rambutan la. Lepas tu nak kutuk pasal sistem N.S malaysia. Tau la N.S singapore sangat perfect. Ni nak cakap bukan2. Hurm tu la pasal ak x berapa suka bila balik kg.(maaf kalau ahli keluarga terasa) hampir 9 jam melayan kebosanan dorg mama decide balik JB malam tu jgk cz rumah sangat padat dan sesak. Masa kat kg pon tak banyak buat aktiviti. Just main bunga api tu pon kena melayan kerenah sepupu yang umur nya kanak ribena terpaksa la kne guide dorang.hurm..

p/s: Tiba-tiba rasa sebak bila baca blog entry Faeza. Hopefully dy dapat jumpa family dy.

Continue..

Filed Under:


Kepada sume2 blogger2 di dunia ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin. Selamat segalanya dan harapan lebaran ini dapat seribu satu kenikmatan menghayati lebaran.SELAMAT HARI RAYA!!!

Continue..

Filed Under:


malam ni macam biasa ak tolong mak ak buat kuih. tp kali ni 1st time bt kuih ni.iaitu peanut butter biscuit.wahaha.bunyi cm sedap tp klo tekak ak x bpe sdp la cz air tgn ak.ak tolong uli kn. mama ak just cmpur2 kn.perkh gle penat uli pakai tangan dari doh tu cair sampai dy jadi satu doh yang boleh di jadi kan biskut.so sape2 yang nak rasa biskut air tangan aku. datang ruma ok.exclusif bkn di era tp exclusif di ruma aku..hahahaha

p/s: ingat sheila rusly je ada air tangan sheila rusly.ak pon ad la.cme blom bt ketuk2 ramadan je.hahaha.

Continue..

Filed Under:



so sape yang tengok video ni korg cbe dgr lagu saat ke 0.15 dan 0.30.aku sangat suke lagu tu.sape yang tahu korg pls emailkn kat ak tajuk lagu n nama artis tu.email aku muhd_epy@yahoo.com.my

Continue..

Filed Under:

3

Asik kne tinggal je. Pegi mane-mane tanak bawak aku!!!Benci,benci,benci la!!!

Continue..

Filed Under:


Hahahaha. gile la.kini da satu malaya tgok gmba kawen mama ng papa ak.di sini la bermulanya dimana ak dicipta.hahaha.klo x,x celik mata ak pat dunia ni.gmba ni pon di-tag oleh kak non.kak non ni mmg suke tag2 la. nak2 gmba zaman pesta muda-mudi dorg.gambar ni di shoot pada 21 tahun yang lepas.saper photographer nye tak pasti yang penting dy tak pki dslr la..

p/s: yang paling penting bju kawen mama ng papa aku persis bju kawen dato siti nurhaliza.see dato siti tiru gaya kawen mak aku taw.not inspired by cindarella but inspired by masliah.hahahaha..

Continue..

Filed Under:



hehe bile tgok blik cm klaka plak mne xnye. tak pasal2 kak non dr spore tag ak ng gmba ni kat facebook.mule2 malu gle nk tgok tp cm klaka. menurut sumber2 yang boley dipercayai.time ni aku dlm umur 4-5 thn.time ni ak ddk pat dalam van uncle ak. dr mne pon tak igt. jb nak pg spore kot.pastu budak kecik yang dok sebok mate melopong tuh,tu kakak sdre ak. name dy dayah.ak pon tataw ap motif ak toleh blkg.myb nak tlg tgok kan cermin blkg kot.tak pon ad nmpk awek naked pao blkg tu pasal ak toleh. hahaha..

Continue..

Filed Under:


Lepas dalam 2 minggu birthday ak berlalu tiba2 aku dapat call drpd kak mai(librarian cosmopoint) yang bahawasanya aku da dapat laptop!!huhuhu.pnye la besar hati aku!mne x nye ak msok da nk 3 tahun masih xdapat2 laptop. orang lain pny laptop ad yang sampai da rosak.tp ak baru je dapat.huhuhu. ni kire bf baru ak la. lepas si alpha tuh.tapi si alpha tu tetap kekasih hati num 1. dan lappy ni kekasih num 2.huhuhu didie(new boyfriend)

Continue..

Filed Under:


Da berkurun lama ak x updated blog ni.bukan nye ap aku agak malas nk type nih. hahaha.Da nak hampir 3 minggu aku berusia 20 tahun.banyak perkara yang berubah dalam sekelip mata jugak la perjalanan hidup sebagai pelajar kolej hampir tamat insyaalah dalam beberapa bulan lagi aku akan dapat kan segulung diploma.alhamdulillah akhir nya ak dapat walaupun hanya diploma.aku akn berusaha utk mencuba nasib utk mendapat kan ijazah pula.mungkin aku akan ambil dalam kos ap yang aku ingin kan iaitu masscom@penyiaran.

Dalam beberapa hari sebelum masuk nya bulan ramadan tiba2 aku dapat msg drpd csa my bestfriend yang dy nak pindah tetap ke singapura.dy mintak tolong aku untuk siapkan surat berhenti keja.pada mulanya aku berat hati dan ak sekeras-kerasnya tanak buat surat tuh cz ak tanak dy pergi jauh.bukan aku sorg tapi ramai lagi yang tak mahukan dy pergi jauh.tapi bila pikir2kan balik ak redha demi untuk tolong dy untuk nmcari rezeki di negeri orang.ye la dy kate dy kumpul duit utk kawen.huhuhu. best nye!! ap2 pon ak tetap sedih cz dy pergi ngam2 dengan tarikh bday aku.

Continue..

Filed Under:



Assalamualaikum.
tahun ni genap 2 dekat aku celik mata kat buni allah nih.syukur alhamdilillah ak lahir dengan sempurna.tanpa cacat cela nya.tanpa penyakit yang serius dan yang paling penting ak dapat keluarga yang sangat best!!huhuhu.tanggal 23 ogos 2009 ni ak bakal ke tahap umur yang lebih dewasa iaitu 20 thn, hurm satu angka yang besar dan matang bagi org ramai.20 tahun memang da dewasa pon da tak layak nk gelar sweet 17 18 19 lg..hahaha. klo kawen da ok lepas da.ni ak nak kawen haha.awek pon tade nk kawen kje pon blom.haha.kali ni begitu istimewa birthday aku.cz buat pertama kali nya aku sambut nya dalam bulan ramadan. so sememamg nya x sambut la. cz ak x penah sambut po bday. even ng fmly.just hari jadi tu satu hari yang biasa tak pernah pon meraikan nye.ahh.. mls nak pikir la.huihu..tgok je la ap nk jd ahad nih.bye!!!

Continue..

Filed Under:


15 august 2009.

tarikh ni merupakan tarikh yang paling best.. cz buat kali kedua nya ak naik genting. klo dlu ak pg ng mkck aku.tapi sekarang ak naik genting ng member2huu..mama bg ak keizinan utk holiday sblum puasa.best nye.kami bertolak dr jb dl 2.30 pagi gtu.tp ak da kluar ruma dr pkol 9.00pm lg. cz ak kne mlyn perangai faeza yang angin je tak pasal2.x abes2 nk angin.tu je la.budus pny pompuan.haha..

kitorg sampai ke genting dalam pukul 8.30 pg. kami berehat siap kan diri kat R&R janda baik.(memang baik toilet dy setaraf kolej ak.) kitorang breakfast,mndi2 n what ever la.tapi malang nye ak x nmdi n gosok gigi.. hahaha.. bingai.bkn mls tp cm meleceh kn. cz mse kt jnda baik tu pnye la ramai umat yang berpusu2 ke toilet.hahahahaak just tuka baju an sembur kan wangian ke badan.part mulut ak mkn clorecs ecah puas2.hahahaha.so x risau la. mulut pon x busuk!!

dalam pukol 9 gtu kami sampai kt lobby skyway.kitorg naik cabel car ke theme park tuh..
huhuhu. .


kat cabel car

pnye la gayat!!da la ak nih penakut ap smgt ak still kuat..haha.jantung rase cm nak mati tgok bwh cz terlalu tinggi. ish. x dpt digambar kan.huhuhu..

sampai2 je kami beri taklimat suruh berjaga2.ye la klau mati dorg tanak tanggung so dorg ingt kn supaya pandai2 la jge diri huhuhu...




kat first world

bile sampai je kat puncak tuh kitorg terus pg hadap mainan yang ada.ok la. nk kate begitu best ak terhibur. hilangkan stress.yang paling aku excited dapat naik buai. huhu. pusing pny pusing naik peling kple otak ak nih. ak jerit puas2.hahaha..

Continue..

Filed Under:


Tak lama lagi aku akan lancarkan koleksi gambar terbaru yang aku shoot..so tunggu kan kemunculannya..

Continue..

Filed Under:


setelah beberapa hari aku x update blog nih.skrg ak nk amik kesempatan utk update blog kat kolej. wahaha. ye la klo kt cc kne bayar. so ak bt la kt kolej..huhu..dalam seminggu ni ak sangat penat dan macam2 xtvt. shooting la..bday party la..tu la ni la..huhu memenat kan. tp bagui ak yang bagi kepuasan bila dapat kredit cz ak ayu ng zack berjaya buat suprise bday party utk auji kat diva karaoke.sanagt seronok yang lebih seronok nye bile kami dapat satu kan balik mbe2 yang gado2.sekarang da ddk satu meja. and rapat2 balik.. uhu..sangat terharu..

Continue..

Filed Under:


Potrait






Continue..

Filed Under:



Landscape


Continue..

Filed Under:


Baru-baru nih ak dpt job utk mnjd dee jay kat plaza kotaraya.Orang tuh dapat num ak dari salah seorang lecturer cosmopoint.ak mula2 tak tau sape yang jual num ak. tp lame2 ak da tau. pada mulanya ak terima job ni. cz ak nk kn experience.ye la utk mnjd dee jay bkn sng walopon just promote barang crocodile.lagi satu yang buat ak terima job nih mmg ak minat sgt membebel kt dpn mike. konon nye nk brangan cm fara fauzana la.kt radio. wahahaha.job tu berlangsung selama 5 hari berturut2. dari 29 july-2 august 2009.deejay utk mempromosi jualan murah barangan jenama crocodile.setelah di briefing berkali2 mood ak ok. tp excited sgt. tapi bile tiba mase nya(nari)ak kelu.mood ak xad. blur.. malah ak saket kaki,perot, smpi asik pg toilet.aduhh.. ak amik keputusan nk lari job tuh.walopon wafi da bg smgt kt ak.. tp ak mmg x boleh bt.sbbg tmpt ni open.kalau ikot pengalaman ak kalau jd emcee kt kolej tu mmg da pakar. huhu. bg ak senang je. tp bile time2 open to public ak kcut perot nak tunai kn tgg jawab tuh..

Continue..

Filed Under:


Siapa sangka producer yang hebat akhirnya meninggalkan kita buat selamanya. Kini nama producer serba bakat yasmin ahmad tinggl sejarah. Pemergian beliau akibat penyakit strok yang kritikal. Beliau dikejarkan ke hospital ketika beliau menghadiri mesyuarat di Sri Pentas TV3. beliau tiba-tiba rebah di hadapan hadiri yang memenuhi dewan mesyuarat sambil diperhatikan oleh Datuk Siti Nurhaliza dan Datuk K. Beliau terus dikejarkan ke Hospital Pakar Damansara.

Sepanjang hayat beliau kita telah banyak belajar tentang kehidupan sebenar masyarakat Malaysia dengan hasil karya filem hebat beliau. Beliau mula dikenali dengan penerbitan iklan untuk syarikat-syarikat swasta dan stesen tv sempena musim perayaan dan kemerdekaan. Hasil karya beliau sangat menusuk kalbu sehingga terbawa-bawa kedunia reality. Beliau telah membawa nama Malaysia ke peringkat antarabangsa dengan filem-filem yang hebat.antara filem yang telah mendapat pujian antara bangsa ialah filem bertajuk Mukhsin.filem itu sehinggakan telah mendapat anugerah di festival filem antarabangsa.tak lupa juga dengan filem yang lain yang mencetuskan kontrolversi iaitu filem Gubra yang menampilkan adegan sharifah amani membotakkan kepala dalam filem itu. Antara filem yang sebenar-benar mencerminkan rakyat Malaysia ialah filem Telentime yang menampilkan pelakon-pelakon hebat.

Allahyarhamah Yasmin Ahmad tetap dihati pencinta perfileman tempatan. Semoga roh beliau berada di tempat golongan orang yang beriman. Al-fatihah.


Aizat - I go (ost Talentime).mp3 -

Continue..

Filed Under:


Amboi..apa kabar ur all..sehat ke.. I ni cik chikin. I nak interframe la sikit kat blog si anak ikan I ni epi.haha saje nak buat gossip jantan kat blog anak ikan I ni kan. Dah alang-alang anak ikan I ni ad blog apa lagi sambil menyelam ninum air la cik chikin yang vouge nih.. ingat ap si FF @ hot fm je boleh sampaikan berita2 hot. I pon boleh taw.hehe. ok lah untuk mukadimah bebelan cik chikin ni cik chikin ad la kenal sorang insan nih. Amboi bukan main curang lagi dengan boyfriend dia. Desas desus yang I dengar la kan pasangan ni dulu penah la berpisah tapi tup tup sambung kontrak balik.haa..teet motif..xad motif pon just kate nye “jiwa muda biasa lah masing-masing darah panas,tawu nak marah je x bawa bincang tapi sekarang da ok da. Tu yg kami rujuk balik..”teeettt.amboi statement kelas nyah..macam nak jawap soalan wartawan melodi ur allz.ingat ko tu sape? artis ke??nak jawap-jawap mcm gtu?ha..nak di pendek kan cerita sekarang pasangan ni da tinggal retak menunggu belah. Masing-masing da x sehaluan. Buat perangai sendiri. Pergi kelas sndri,balik kelas sendiri. Da tak macam dulu selalu berkepit.huhu. khabarnya dek non budak perempuan tuh yang curang nampak je junior baru masuk amik kau terus kejar macam betina ketandusan jantan. Sanggup ni ur allz balik lambat nak elak kan dari kne kantoi ngan kawan2. dia tak tawu da satu institusi tawu hal nih. Menurut sumber Bernama..wah gitu.budak tu adalah kawan lama dy. Sama-sama sekolah. Apa masa sekolah dlu pon scandel2 jgk ke? Tapi kan kalo nak ikot kan hati cik chikin si boyfriend tu pon same jgk.bahasa kasar nya lampi atau lambat pick up.huhuhu. ye la da tau si girlfrind ko buat hal. Curang yang kau tercegat macam tunggul tu bt ap. Pg la serang ke?slow talk ke ng si awek tuh ke?.aduuh tak kan la pasal tu pon cik chikin pon nak ajar. Kan senang je tu. Haha. Tu la. Cik chikin yang dok dgr anak ikan I bercerita pon da pening ni kan tuan punye badan. Biar lah yang penting korang pandai-pandai la buat kate sepakat ye.. kalau nak clash tu clash betul-betul. Jangan nak sambung2 balik nanti diri sendiri yang merana. Jangan sampai si balak hampeh tu buat kerja bodoh suda lah. Da la dunia sekarang ramai gay ng lesbian. So pikir-pikir kan la. Ok la nyah cik chikin penat la. Maklum lah I ni baru je belajar pakai computer. So still terkial-kial.nak dok menekan huruf-huruf yang bersepah ni. Ok cik chikin beredar dulu!!!!! daaa~!!!!!

Continue..

Filed Under:






wahaha.. wish ur 20th happy birthday to abdul razak bin rosli mydin.huhu.dengan harapan you always hot in penang n dapat jmpe paris hilton.wahahaha.(blur2)..happy birthday!!!!!

Continue..

Filed Under: