Entry kali agak special sikit cz tanggal 31.10.09 merupakan hari ulang tahun untuk kawan sekolah aku yang aku kenal dari zaman hingusan lagi.hehehe..dari muka dy sememeh..sampai ke anak dara dan ehem2 hopefully da nak kawen..huhuhuu..hari dy sambut ulang tahun yang ke 20..da lahir pon same ng ak tahun 89 so bday yg ke 20 la kn..takkan nak lagi perasan muda.huhu..ap2 pon happy birthday to you!


Continue..

Filed Under:


Aku mula mengenali dunia laman sesawang ni start dari aku umur 12 tahun lagi. Aku mula kenali benda ini apabila seorang kawan ajak pergi ke cyber cafe untuk bermain game. time tu cabot sekolah agama so aku melencong la kesana. Semasa aku kat cyber cafe tuh aku hanya tahu pasal main game je tade benda lain..game..game..game..dulu aku agak hantu game.Time tu ak just kenal counter skrike & GTA sahaja tu je ak kenal. Sampai bertekak dengan orang sebelah cz tak puas hati.

Selepas melalui zaman kanak2 aku berubah satu tahap dimana aku sangat tak suka main game.Main game boleh ak pening kepala. Bermula dari sini aku beralih arah kepada chatting. Ingat lagi masa zaman kecik-kecik MIRC yang selalu aku bukak. Kalau online 1 jam aku just bukak MIRC ng web2 je..malas nak bukak game. Sehingga lah aku berumur 15 tahun. Kalau nak chatting just main kat MIRC je.Start berumur 15 tahun jugak la secara jujurnya aku sudah pandai bukak web2 terlarang ni..alah biase zaman2 akil baligh semua orang melalui nya.hehehe..

Apabila aku berumur dalam 16 tahun aku sudah pandai menjejaki dunia myspace ni.Myspace ni pon di perkenal kn oleh faizal. Member aku dulu mase kat tasek. Dipendekkan cerita aku kenali dunia myspace ni masa aku berumur 16 tahun mula dari sini lah aku jadi gian nak pergi cyber cafe je..asik nak online. Sampai ke sekarang Myspace ak masih bertahan dengan 1 akaun. Tiada yang lain iaitu http://www.myspace.com/epiabdlatif

Lepas masuk ke alam kolej aku mula diperkenalkan Blogspot.Da tua-tua baru kenal blospot. Orang lain sign up ak pon sebok nak sing up. Alah buat-buat ada. Aku jadikan blogspot ni merupakan platform aku untuk berkongsi apa yang aku rasa dan lalui.

Dalam aku jejaki umur 19 tahun aku mula kenal apa itu facebook. Aku kenal facebook ni daripada seorang artis iaitu imran ajmain. Masa tu aku memang terbangak-bangak pakai facebook. Sampai satu ketika aku biarkan facebook aku bersarang selama 7 bulan. Sebab tak reti main..Dalam pertengahan tahun 2009 ni la ak dapat aktif kembali facebook aku cz member2 ramai yang suda ad facebook so dorang yang tunjuk ajar selok belok pakai facebook nih.Iaitu http://www.facebook.com/epiabdlatif . Dalam beberapa bulan yang lalu kini aku mempunyai akaun twitter. Twitter ni sangat pelik dan busan yang aku reti just update status je.hurm..ni alamatnya http://www.twitter.com/epiabdlatif .

Dalam bulan ramadan yang lalu aku dapat laptop yang aku tunggu2 dari pihak cosmopoint. Jadi bila da dapat laptop ni kalau nak install window free just install kat kolej je..takpayah install kat lua nty kne bayar..Dijadinkan cerita brother working lab tu ad kasi aku macam2. Antaranya Google chrome, MSN (walopon ak tade akaun msn) dan SKYPE. Aku main install je tataw pon gunakan..Memang tak reti pon. So aku biarkan je skype tu terbengkalai macam gtu. ada jugak aku add org tapi tu la 3 orang je skrg.. Tapi sekarang Boy da ajar aku macam guna skype ni..ternyata ianya lg bagus dr ym. kalau nak wabcam clear gila. tak tersekat2 macam ym.selain tu jgk bleh hantar fail dari skype ni sebesar mane yang boley. 1GB pon ok. so sekarang tengah jakun nak main skype ni.hehehebagi siape yang tade install la..lps tu add aku ok di muhd_epy@yahoo.com.my


Continue..

Filed Under:


Semalam ak pergi seorang diri ke plaza angsana untuk menonton festival kebudayaan dan kesenian anjuran politeknik di plaza angsana. Kebetulan pula kawan aku si apit pon masuk pertandiangan tu untuk mewakili politeknik JB. Suasana masa itu sangat kecoh dengan sorakan budak2 poli.ak yg blaja ipts just ddk senyap je.hahaha..nape la kolej ak tade event cmgini..ishhh.. Di pendekkan cerita aku sangat teruja sebab kebetulan aku memang nak buat kajian sikit pasal zapin untuk final projek aku. So ni kire satu bonus la untuk aku kumpul untuk dijadikan sebagai bahan kajian.


Continue..

Filed Under:


Akhirnya siti nak buat konsert lagi.aku akan pastikan yang aku dapat pergi.tanak tengok pat youtube je!!dgr cte tiket strt dari rm60 ok la tu kan.hehehe..Outlet2 mdapatkan tiket Konsert 1000 Warna Dato' Siti di Istana Budaya, Triways Travel & Tours di KLCC dan TTDI, MATIC, Sri Amera Holiday Sdn.Bhd. di Plaza Alam Sentral, Shah Alam dan Pasar Awam Precint 16, Putrajaya dan di TicketCharge di Signature Office Suite, The Boulevard, Mid Valley.

Continue..

Filed Under:


Atas permintaan ramai aku kena lah naik kan blog pasal open house kali ni. Mula-mula agak malas la nak type pasal open house ni tapi da ramai yang memaksa aku rajin kan diri type entry ni. Majlis rumah terbuka kali ni da macam kenduri majlis khawin da siap pasang khemah order katering buat kad segala siap jemput orang2 masjid! hahaha tu la yang ak boley ungkap kan. Memang penat cz aku ni jenis manusia yang tak reti buat kerja bila ad kenduri yang aku reti duduk diam sahaja. Tapi bila da kena paksa aku TER-paksa la ringankan tulang untuk tolong-menolong, bantu-membantu sesama manusia.hahaha.


Rumah terbula kali ni dianjurkan oleh uncle aku. Kitorang sepupu memang panggil dy uncle konon nak feeling orang putih la padahal Batu Pahat je hahaha.Kali ni dy buat kat rumah baru nya yang lain daripada yang lain reka bentuknya.Aku tanak konem lebih pasal rumah ni. yang penting lawa dan BESAR PUNYE!!!. Antara menu yang ada di rumah terbuka kali ni adalah. Nasi jagung, Sate, Ayam masak merah,Rendang kambing, Kari(sempena deepavali skali), Limau, Bubur terigu, dan macam2 lagi.Tapi agak sunyi tade sebarang karoke atau pon deejay di jemput untuk riuh kan suasana sebab tangisan anak2 kecil sudah cukup meriuh dan membingitkan lagi majlis itu..

xoxo

Continue..

Filed Under:


Semalam hari jumaat aku agak busan jadi aku ajak la si fyan lepak pat bazzar just lepak-lepak ddk pat gerai anis so dalam pukul 10.30 gtu aku ng fyan gerak dari larkin. Di pendek kan cerita jam da menunjukkan pukul 1200pm malam deepavali suasana tadi memang meriah dengan bunga api nye lagu raya nya tapi bukan lagu melayu la tiba-tiba bunyi kecoh kat satu kawasan dekat dengan bank OCBC. Aku ingat kan ap benda sekali dengar orang gaduh. Dengan sepantas kilat aku pon pergi join tengok ap yang jadi.


Mula-mula aku just tengok je dalam 1-2 minit ak capat bangku kat tepi terus baling bangku tu kat kereta tu.hahaha. Apa yang aku buat tu semua atas kesedaran aku tak pengaruhi lagi oleh mana2 alkohol or dadah..hahaha..baru aku dapat tawu bertapa puas nye dapat baling kerusi kat kereta tuh.hahaha ye la ni kire first time aku buat benda ni.hahaha.

India tu teruk kena pukul ng orang ramai sampai kena rodok dengan pisau. Hurm lepas tu india tu pulak tengah mabok..so ni ak ada sempat record apa yang terjadi kat bandar JB.

video
peristiwa pertama


video
peristiwa kedua

xoxo

Continue..

Filed Under:



Macam-macam penyakit la aku nih,sekarang aku diserang penyakit susah tidur malam.kire ni da kne insomnia la nih. ish..tdo dalam pukul 5,6,7 pagi. itu la time ak tidur. Mesti korang tanya buat ap ko x tidur malam2? tak boley tdo tu macam biasa la ak merayap, main game, tgok video and makan sampai puas da ngantuk baru tidur.Pernah jugak try tidur awal tapi tak jalan. same je. Sekarang macam2 effect aku dapat macam jerawat bertimbun2 naik. sekali sampai 7 naik jerawat. aduhh tension aku.hurm..kene plak segala bahan pencuci muka ak da abes.aduhh.stress betul!.


Lagi satu penyakit aku stress aku tengah resah kerja projek tak siap lagi. Tinggal 2 bulan je lagi nak submit.Segala sketches ak x buat idea pon tade aduhhh saket betul otak ni. hurm. sabar je lah. aku harap semua ni kembali normal next week.

p/s:diserang penyakit tak boleh tidur malam,stress,poket lowww,ish macam2 la!! Aku nak kne start exersice kasi badan ada stamina!!huhuhuhuh.

Continue..

Filed Under:


Cadang nya hari ni memang aku ada kelas tapi apakan daya kelas pukul 11 pagi aku sedar lagi nak pukul 12.hahaha so lupe kan je la hasrat aku nak pergi kelas puan seha. Dipendekkan cerita lepas mandi ak terus on9 and bual ng my luvely echa. Mula2 ak ajk dy kluar date tp dy cakap tengah kje. lepas kje baru nak kluar.so ak pada mula nya tak kesa la asal kan otak aku tak beku duduk ruma. Then dalam lepas solat jumaat gtu mama aku surh aku pergi pejabat MBSB pat bangunan KWSP. Mula2 memang tanak pergi cz malas nak pergi sane. tapi bla dy dah membebel je telinga sape tak hot beb asik bebel je aku terus pergi gerak pejabat MBSB untuk settel kan hal yang konon nye penting tuh. Aku bersiap2 dan aku terpaksa batalkan date aku ng echa.hurm.. Nak jimatkan masa aku call driver ak iaitu heykal srh anta ak pergi pejabat tuh. Dengan pantas kilat dy bawak aku pergi bangunan KWSP. Dah macam mat rempit dah ak.huh.

Tengah sebok uruskan hal sempat ak on num aku yg lagi satu. Terang2 aku dapat msg yang ida ajak lepak. So apa lg ak pon terus capai public phone then call ida.huuhuhu.lme gle x jumpa same ida. Dari pejabat MBSB terus ke J.Co Donnut CS.huhu teruja aku nak lepak chill ng dy..Sampai je ak terus jerit cam mak bedah bual tepi pagar cz teruja jmpe dy. huhuhuhuhu. sambil2 lepak kitorang online. Konon2 nye style cm org kaya la.hahaha main lappy pat cafe.hahaha..Lepak tade la lame sangat ada lah dalam 2
jam gtu. dalam pukul 5 dy balik.
Selesai aktiviti lepak,gossip,makan dan kutuk sume aku terus call kerol.hahaha kerol my balaci. Kerol ni jr IT kolej aku so nth la ak boley rindu then call dy. Kebetulan dy pon ada pat CS. so apa lg. haruk la ak ng dy and the gang satu CS.hahaha.


Continue..

Filed Under:


aku sangat bengang dengan perangai kaw.Aku betul2 bersyukur sebab kaw ada.ish tp tatau la kenapa kaw ni bengap sangat??kenapa la kaw ni suke sangat ssahkan orang lain??

ko. bingai betol la.hidup nak susahkan orang je. Sekarang kaw da reti nak ikot jantan pontian mane ntah. kalau kaw da cukup dewasa pg la sane ikot.

Continue..

Filed Under:


Beberapa Info tentang Facebook :

1. Facebook adalah milik Mark Zuckerberg, jika kita membaca artikel Mark Zuckerberg dalam bahasa indonesia tidak diketahui secara lengkap siapakah dia. Kalau kita membaca artikel tentang Mark Zuckerberg dalam bahasa inggris terdapat lengkap data diri si pembuat facebook ini.

2. Siapakah sebenarnya si pendiri sekaligus CEO facebook ini? Dia adalah mahasiswa harvard university dan aktif sebagai anggota Alpha Epsilon Pi. What is Alpha Epsilon Pi? baca artikel ini.

3. Alpha Epsilon Pi adalah seperti perkumpulan mahasiswa yahudi di amerika utara, yang mempunyai misi sebagai berikut, Alpha Epsilon Pi, the Jewish Fraternity of North America, was founded to provide opportunities for Jewish men seeking the best possible college and fraternity experience. We have maintained the integrity of our purpose by strengthening our ties to the Jewish community and serving as a link between high school and career. Alpha Epsilon Pi develops leadership for the North American Jewish community at a critical time in a young man’s life. Alpha Epsilon Pi’s role is to encourage the Jewish student to remain dedicated to Jewish ideals, values, and ethics and to prepare the student to be one of tomorrow’s leaders so that he may help himself, his family, his community, and his people. Yang intinya adalah sebagai tempat pengkaderan dan tempat mencari pemimpin baru bagi kaumnya, yaitu Yahudi.

4. Fakta ke-empat sampai artikel ini ditulis serangan Israel di Gaza telah menewaskan lebih dari 600 palestinians.

5. Facebook mendapatkan keuntungan dari iklan yang dipasang, semakin banyak user dan pengunjung facebook senakin banyak pula penghasilnya.



p/s:nth la sape owner nye pon ak tataw.

Continue..

Filed Under:


Dalam beberapa minggu ni memang agak lama ak tak aktivekan num maxis ak.malas nak on. lagi pon ak rimas nak on malas nak jawab call nak reply msg dll. Tiba2 semalam ak try la bukak num tuh. bile bkk punya la msg berderet. macam-macam mesej yang masuk. Tapi apa yang aku kesalkan ialah bila mesej tu sangat menyedihkan aku. Tuduh macam2 padahal itu lah hakikat nye yang si polan bt. Anak kau sampai lari rumah sebab tak tahan nak duduk ng kau sekarang kaunak libat kan orang lain. Aku tak paham manusia jenis macam ni. Kita sokong apa yang dia minat. Aku sedih pasal benda ni kita bergaduh padahal hal kecik. Anak kau dapat num 3 tu da rezeki kenapa x terima kenyatan. aku tak paham la!!

Continue..

Filed Under:


Haha ni lah kje ak bila busan dan tak ada kerja. On ym lps tu main2 webcam. Tapi bagus jugak bila ak on ym ni. atleast ak dapat tengok muka palat dorang. Selalu cuma dapat tengok dorang step lawa ng hensem je.hehehe.


ariel
ammadcocaine
salleh
wafi
faeza
wan




Continue..

Filed Under:


DENGAN INI SAYA MENGUMUMKAN LINK TERKINI SAYA KALAU ADA ADD OK..

www.facebook.com search epi akihiro
www.twitter.com/epiabdlatif
www.myspace.com/epiabdlatif
www.epyabdlatif.blogspot.com
www.epiabdlatif.ruumz.com
Yahoo Messenger muhd_epy

Continue..

Filed Under: