Ye saya letih saya penat. Banyak hal yang Jadi.
Ye pada mulanya saya mahu pulang.
Saya pergi kerana saya dijemput last minute.
Ye saya pergi DIVA.
Pergi DIVA tak bermakna saya berkaraoke sakan.
Saya datang hanya hadir tampilkan diri. Saya tak bagi tahu. Kerana saya malas nak report2.
Saya bukan jenis manusia yang suka nak "report-report" dan "punch card".
TERKILAN, saya tak pernah rasa terkilan apa yang jadi pd dri kamu.
Saya tak pernah nak merungut bila awak minta apa.

Saya tak pernah SPORT CHECK apa yang awak buat.


Continue..

Filed Under:



Maaf kerana menyukai kau,
Maaf kerana aku buat hati kau bertanya-tanya,
Maaf kerana aku kau gelisah,
Maaf kerana aku rindui kau,
Maaf kerana aku sering menghubungi kau,
Maaf kerana aku pendam perasaan,
Maaf kerana aku mendekati kau,
Maaf kerana aku mengenali kau,
Maaf kerana aku sering buat kau susah tidur,
Maaf kerana gelarkan kau "someone" itu,
Maaf kerana mengambil berat pasal kau,
Maaf kerana aku tak memaksa kau menyintai aku,
Maaf atas luahan aku.....

Continue..

Filed Under:



Bila aku mendekati engkau, aku rasa bahagia,
Bila engkau mencari aku, aku rasa tak selesa,
Dalam masa yang sama aku menyukai dia,
Tapi bila engkau sedar perasaan ku, aku jadi blur,
Kenapa mesti ada perasaan ini,
Aku tak mengerti,
Dalam masa yang sama dia sudah ada yang dikasihi,
Perlu ke aku teruskan atau biar kan dia pergi bahagia,
Aku buntu..bye..

Continue..

Filed Under:



Pertemuan yang tiada terduga
Kini kita saling bermesra
Masa berganti hati diubati
Mekarnya cinta mula dirasai

Semakin ingin kucuba luahkan
Engkau masih tidak mengerti
Cemburu terasa musnahlah impian
Lihat engkau terus direbuti

Berkali ku nyatakan ku sayangkan padamu
Namun kau masih membisu
Kau tak mengerti ingin kau ku miliki
Kau menghancuri hati ini

Ku cuba nyatakan rasa cintaku
Hati masih terus keliru
Andai kau fahami isi hatiku
Yang benar ingin memilikimu

Berkali ku nyatakan ku sayangkan padamu
Namun kau masih membisu
Kau tak mengerti ingin kau ku miliki
Kau menghancuri hati ini

Usah bandingkan sejarah lama
Kau tahu ku benar setia
Serik ku untuk bercinta lagi
takut dirimu disakiti

Berkali ku nyatakan ku sayangkan padamu
Namun kau masih membisu
Kau tak mengerti ingin kau ku miliki
Kau menghancuri hati ini

Berkali ku nyatakan ku sayangkan padamu
Namun kau masih membisu
Kau tak mengerti ingin kau ku miliki
Kau menghancuri hati ini

Continue..

Filed Under:


Aku gelar kan dirinya someone. Someone tu adalah insan yang aku pendam perasaan sayang aku terhadap dirinya. Bagi aku dia seorang yang nice n good looking. Selain daripada itu juga dy sangat comel bile bercakap. :) Walaupun dia seorang yang comel, baik, nice dia mempunyai sejarah buruk di rantauan. Dia pulang ke tempat asalnya kerana dipaksa atas kelakuan nya di rantauan. Bagi aku masing-masing ada kisah sejarah masing-masing. Apa yang boleh kita buat hanyalah jadikan pengajaran atas apa yang telah terjadi.

Continue..

Filed Under:


Ntah kenapa nasib aku ni. Mungkin aku ni belum tiba masa nya untuk berkongsi kasih dengan seseorang. mungkin tuhan nak tunjukkan yang aku masih belum bersedia untuk berpacaran. Tapi sampai bila. Bila tengok rakan2 lain berjalan bersama pasangan aku masih jalan termangu-mangu seorang diri tanpa hala tujuan. Mungkin aku ni bodoh nak carik pasangan. hurm.. ntah la... tataw ap nak ungkap kan macam mana perasaan aku sekarang. Mungkin aku kena memfokuskan semula diri aku untuk mengumpul harta.

Continue..

Filed Under:

0

Secalit rasa kecewa kenapa orang sekeliling sering memfitnah aku pelbagai tohmahan. Suka melaga2 nilai persahabatan. hurm itu lah yang terjadi pada diri aku sekarang ni. Kata aku membawa mulut itu ini. Mungkin aku ni terlalu banyak mulut. tu yang kena tohmah macam2. Aku senyap pon kena tomah jgk. kate aku itu ini...

Continue..

Filed Under:



Mungkin untuk entry kali ini mungkin agak jiwang sedikit. Apa yang aku nak katakan adalah hati aku sekarang ni ada rasa cinta dan ada rasa kecewa. Cerita nya begini. Aku ada rasa agak berkenan dengan seseorang. dy seorang yang gud looking and understanding. But dy sudah ada someone special in their life.Demi nilai persahabatan aku terpaksa dengan sedaya upaya tepis perasaan tu.. Dan seorang lagi juga baik, comel di mata aku, tapi aku takut jika aku bertepuk sebelah tangan. Sebab aku pernah merasainya. Mungkin aku sedar siapa diri ini. Mungkin juga aku belum layak untuk mencintai seseorang.

Continue..

Filed Under:



Dengan rasa besar hati nya aku nak letak kan video klip Lagu terbaru Taeyang yang ber tajuk I Need A Girl dengan kolaborasi G-Dragon. Selain daripada itu juga aku letak juga klip video lagu You're My. Lirik lagu ni sangat comel.hehe..Albumnya baru dikeluarkan semalam di pasaran Korea.

video
I Need A Girl



video
You're My

Continue..

Filed Under:

0

Continue..

Filed Under:

0

Tidak dapat digambar kan dengan kata-kata seganal pengalaman dan luahan hanya dapat dipendam dalam lubuk hati oleh insan yang kerdil ini. Itu sahaja yang mampu dilakukan. Dengan harapan ianya tak membaw kesan yang agak mendalam dalam kehidupan seharian..

Continue..

Filed Under:





kenapa manusia sungguh kejam..kenapa dorang makan bayi.kenapa dorang makan manusia. dorang tak berhati perut ke!!!!!!!

Continue..

Filed Under:





Continue..

Filed Under:


Kenapa kanak-kanak sering menjadi bahan untuk melepas geram?? kenapa manusia ni terlalu kejam sehingga ada yang sanggup membunuh kanak-kanak yang tidak berdosa??. Sejak kebelakangan ini kanyak kes-kes kanak-kanak mati dibunuh akibat didera dan sebagainya.  Mana tahap kewarasan manusia terhadap kanak-kanak?? Aku pun masih bengang kerana ada yang sanggup bunuh kanak-kanak kerana marah dan bengang dengan kanak-kanak. Setiap kanak-kanak memang ada kenakalannya, dengan kenakalannya itu juga dia belajar sesuatu benda atau masalah.

Baru-baru ni aku ada lepak-lepak di kawasan Larkin Sentral JB. Aku perhatikan dari jauh terlalu ramai kanak-kanak yang meminta sedekah. Ada yang menjual Yassin dan tasbih untuk sesuap nasi. Tapi aku mushkil adakan kanak-kanak ini dihantar oleh orang tua mereka atau kerelaan mereka sendiri untuk mencari nafkah atau ini adalah satu sindikit? Kalau mereka betul-betul susah kenapa meraka berpakaian kemas? kenapa meraka memakai tudung mengikut trend?itu yang membuatkan aku tertanya-tanya mana asalnya kanak-kanak ini. Pernah sekali mereka mendampingi aku dengan rasa belas kasihan aku beri RM 1 kepada kanak-kanak itu. Nak bagi lebih takut nanti mereka menyalah gunakan wang itu. Jadi aku hanya bagi kadar yang minima sahaja. Sedang aku menghulurkan wang kepad kanak-kanak itu aku bertanya duduk mana? Dia tak jawab hanya menunjuk isyarat “tak paham bahasa melayu” kemudian aku hiraukan dan biar dia lepas pergi. Tak lama lepas beberapa minggu budak itu dampingi aku lagi. Mungkin dia tak perasan kot. Aku cakap ak tak ada duit, dia terus blah pergi, aku cuba mengekori budak tu tapi mungkin dia perasan dan lari dengan pantas. Aku malas nak kejar aku biarkan dia pergi.

Aku tetap mempersoalkan kenapa kanak-kanak sering menjadi mangsa untuk berkerja, kenapa kanak-kanak menjadi mangsa bunuh, dan kenapa kanak-kanak sering di pergunakan dari segala aspek. Bukankah anak yang dilahirkan itu anugerah Allah SWT. Bukankah kanak-kanak itu permata Negara yang mungkin bakal merubah Negara lebih baik dari sekarang. Kalau setiap minggu ada kes kanak-kanak dibunuh Negara mungkin hilang seorang bakal doctor,bakal menteri, bakal pensyarah dan sebagainya.

Continue..

Filed Under:



Pada buan april ini Kumpulan ungu bakal adakan konsert sulung nya di singapore. Kenumgkinan aku tak akan lepaskan peluang untuk pergi menontonnya. memandangkan kak non kate nak bayarkan half-half untuk tiket konsert. Menang aku kurang gemar dengan music indonesia. cuma segelintir sahaja yang aku benci. 

Continue..

Filed Under:






Continue..

Filed Under:


Dah lama aku tak menaip dalam blog aku nih. Bukan apa aku cume ada sedikit malas untuk mengupdate blog ni. Tapi tiba-tiba aku rasa ada sesuatu yang aku ingin berkongsi dengan korang pasal isi hati kecil aku ni. Segalanya bermula begini…….

Sabtu lepas ( 6 March 2010 ) aku menghadiri majlis perkahwinan sepupu aku di Batu Pahat, Johor ini merupakan majlis perkahwinan yang pertama selepas pemergian arwah atok Febuary lepas. Sedang aku duduk bertandang ber sama saudara mara dari Singapore tiba-tiba terkeluar soalan cepuk cemas dari Kak Ziza dan Abang Yus. Soalan tu berbunyi :

Kak Ziza : “epi da ada calon blom??”…

Aku : Dengan ikhlas dan jujur nye aku jawap “tak de la kak”…

Kak Ziza : “Try la carik satu...ramai yang da lepas ni”..

Aku : “bukan tanak kak.. sume tu kne pakai dwet..diri epi pon sendiri terkontang kanting ni kn nak couple2..epi nak stable kn diri sendiri dulu baru nak carik”…

Kak Ziza : “aah la pi..kerja dulu stable kn diri”..

Aku : “alah kak..umur 50 tahun pon boley kahwin”…

Kak Ziza : “hahaha..umur 50 tahun pon boleh dapat budak 22 tahun”..

Abang Yus : “memang sume tu kene pakai dwet..takpe carik je yang sesuai..bile kita da ad someone kita punye semangat tu lain taw pi..sebab ada someone yang support kita..kalau kita single kita asik nak pikir enjoy je..”..carik je..”

Aku : “tengok da dulu nanty camne”…

Kemudian pada malam nye aku lepak bersama teman rapat aku di JB di sebuah restoran cadang nye nak berbincang pasal reunion trip tapi rupanya ada 1 pengumuman yang membuat hati gembira. Iaitu sahabat rapat aku Og & Csa bakal melansungkan pertunangan pada bulan August ini. Mereka ni dah bercouple sejak umur 15 tahun lagi. Dorang la antara sahabat aku yang ber”cinta” paling lama. Aku rasa sangat happy dan bangga sebab sahabat aku yang aku kenal sejak umur 13 hingga skarang dah nak tunang. Taklama lagi kahwin pulak. Dan awal-awal lagi aku dah di booking untuk mengambil gambar mereka tunang.

Start dari situ aku mula terpikir pasal soal pasangan hidup. Aku memerlukan seseorang yang memahami dan menerima aku seadanya. Bagi aku nilai cinta itu sangat berharga, bernilai dan cinta itu satu pelaburan. Kalau boleh aku nak satu perhubungan tu kekal selamanya supaya cinta itu menjadi satu pelaburan yang tidak sia-sia hingga akhir hayat aku.

Entah la, mungkin belum sampai dan waktu untuk aku mencari seseorang yang istimewa. Tapi bila dipikirkan balik umur makin meningkat. Bila lagi nak carik kalau bukan sekarang masanya. Hurmm..

Continue..

Filed Under:


Cadang nye memang nak tengok AJL tahun ni pat Bukit Jalil. Tapi bila ak call Dean kawan aku yang bekerja di MediaPrima kate tiket x dapat diselamatkan. Tiket banyak da abes so susa la. pass untuk krew pon xdapat nak cilok cz pass tu memang terhad. So apa kan daya tengok jela ng tv 29 inch pat ruma.Memang sangat tak best..malas nak bebel lame2 ni keputusan untyuk AJL 24 semalam..

Continue..

Filed Under:


Setelah sekian lama aku x update blog ni aku amik keputusan untuk update blog ni pasal gambar mumu. Gambar ini di shoot dapa akhir disember lepas dan lokasi nya di kawasan Kota Iskandar, Nusajaya. Photographer: Epi, Model : Mumu, Outfit : Girls Next Door


Continue..

Filed Under: