Potrait






Continue..

Filed Under:



Landscape


Continue..

Filed Under:


Baru-baru nih ak dpt job utk mnjd dee jay kat plaza kotaraya.Orang tuh dapat num ak dari salah seorang lecturer cosmopoint.ak mula2 tak tau sape yang jual num ak. tp lame2 ak da tau. pada mulanya ak terima job ni. cz ak nk kn experience.ye la utk mnjd dee jay bkn sng walopon just promote barang crocodile.lagi satu yang buat ak terima job nih mmg ak minat sgt membebel kt dpn mike. konon nye nk brangan cm fara fauzana la.kt radio. wahahaha.job tu berlangsung selama 5 hari berturut2. dari 29 july-2 august 2009.deejay utk mempromosi jualan murah barangan jenama crocodile.setelah di briefing berkali2 mood ak ok. tp excited sgt. tapi bile tiba mase nya(nari)ak kelu.mood ak xad. blur.. malah ak saket kaki,perot, smpi asik pg toilet.aduhh.. ak amik keputusan nk lari job tuh.walopon wafi da bg smgt kt ak.. tp ak mmg x boleh bt.sbbg tmpt ni open.kalau ikot pengalaman ak kalau jd emcee kt kolej tu mmg da pakar. huhu. bg ak senang je. tp bile time2 open to public ak kcut perot nak tunai kn tgg jawab tuh..

Continue..

Filed Under:


Siapa sangka producer yang hebat akhirnya meninggalkan kita buat selamanya. Kini nama producer serba bakat yasmin ahmad tinggl sejarah. Pemergian beliau akibat penyakit strok yang kritikal. Beliau dikejarkan ke hospital ketika beliau menghadiri mesyuarat di Sri Pentas TV3. beliau tiba-tiba rebah di hadapan hadiri yang memenuhi dewan mesyuarat sambil diperhatikan oleh Datuk Siti Nurhaliza dan Datuk K. Beliau terus dikejarkan ke Hospital Pakar Damansara.

Sepanjang hayat beliau kita telah banyak belajar tentang kehidupan sebenar masyarakat Malaysia dengan hasil karya filem hebat beliau. Beliau mula dikenali dengan penerbitan iklan untuk syarikat-syarikat swasta dan stesen tv sempena musim perayaan dan kemerdekaan. Hasil karya beliau sangat menusuk kalbu sehingga terbawa-bawa kedunia reality. Beliau telah membawa nama Malaysia ke peringkat antarabangsa dengan filem-filem yang hebat.antara filem yang telah mendapat pujian antara bangsa ialah filem bertajuk Mukhsin.filem itu sehinggakan telah mendapat anugerah di festival filem antarabangsa.tak lupa juga dengan filem yang lain yang mencetuskan kontrolversi iaitu filem Gubra yang menampilkan adegan sharifah amani membotakkan kepala dalam filem itu. Antara filem yang sebenar-benar mencerminkan rakyat Malaysia ialah filem Telentime yang menampilkan pelakon-pelakon hebat.

Allahyarhamah Yasmin Ahmad tetap dihati pencinta perfileman tempatan. Semoga roh beliau berada di tempat golongan orang yang beriman. Al-fatihah.


Aizat - I go (ost Talentime).mp3 -

Continue..

Filed Under:


Amboi..apa kabar ur all..sehat ke.. I ni cik chikin. I nak interframe la sikit kat blog si anak ikan I ni epi.haha saje nak buat gossip jantan kat blog anak ikan I ni kan. Dah alang-alang anak ikan I ni ad blog apa lagi sambil menyelam ninum air la cik chikin yang vouge nih.. ingat ap si FF @ hot fm je boleh sampaikan berita2 hot. I pon boleh taw.hehe. ok lah untuk mukadimah bebelan cik chikin ni cik chikin ad la kenal sorang insan nih. Amboi bukan main curang lagi dengan boyfriend dia. Desas desus yang I dengar la kan pasangan ni dulu penah la berpisah tapi tup tup sambung kontrak balik.haa..teet motif..xad motif pon just kate nye “jiwa muda biasa lah masing-masing darah panas,tawu nak marah je x bawa bincang tapi sekarang da ok da. Tu yg kami rujuk balik..”teeettt.amboi statement kelas nyah..macam nak jawap soalan wartawan melodi ur allz.ingat ko tu sape? artis ke??nak jawap-jawap mcm gtu?ha..nak di pendek kan cerita sekarang pasangan ni da tinggal retak menunggu belah. Masing-masing da x sehaluan. Buat perangai sendiri. Pergi kelas sndri,balik kelas sendiri. Da tak macam dulu selalu berkepit.huhu. khabarnya dek non budak perempuan tuh yang curang nampak je junior baru masuk amik kau terus kejar macam betina ketandusan jantan. Sanggup ni ur allz balik lambat nak elak kan dari kne kantoi ngan kawan2. dia tak tawu da satu institusi tawu hal nih. Menurut sumber Bernama..wah gitu.budak tu adalah kawan lama dy. Sama-sama sekolah. Apa masa sekolah dlu pon scandel2 jgk ke? Tapi kan kalo nak ikot kan hati cik chikin si boyfriend tu pon same jgk.bahasa kasar nya lampi atau lambat pick up.huhuhu. ye la da tau si girlfrind ko buat hal. Curang yang kau tercegat macam tunggul tu bt ap. Pg la serang ke?slow talk ke ng si awek tuh ke?.aduuh tak kan la pasal tu pon cik chikin pon nak ajar. Kan senang je tu. Haha. Tu la. Cik chikin yang dok dgr anak ikan I bercerita pon da pening ni kan tuan punye badan. Biar lah yang penting korang pandai-pandai la buat kate sepakat ye.. kalau nak clash tu clash betul-betul. Jangan nak sambung2 balik nanti diri sendiri yang merana. Jangan sampai si balak hampeh tu buat kerja bodoh suda lah. Da la dunia sekarang ramai gay ng lesbian. So pikir-pikir kan la. Ok la nyah cik chikin penat la. Maklum lah I ni baru je belajar pakai computer. So still terkial-kial.nak dok menekan huruf-huruf yang bersepah ni. Ok cik chikin beredar dulu!!!!! daaa~!!!!!

Continue..

Filed Under:






wahaha.. wish ur 20th happy birthday to abdul razak bin rosli mydin.huhu.dengan harapan you always hot in penang n dapat jmpe paris hilton.wahahaha.(blur2)..happy birthday!!!!!

Continue..

Filed Under:


aku agk terkilan sikit ng nasib aku hari ni.ikot jangkaan hari ni ak nak teman kn seorang member utk siap kan tugasan hari ni. ye la da kawan sendiri mintak tolong ap salah nya ak kerah tenaga utk membantu.lagi pon bnda yg dy mintak tolong pon bnda yg melibat kn bidang aku.so ak ok je la. cz dy da mintak tolong sejak hari selasa hri tuh. so ak terima la.dy suruh ak mintak tolong utk ambil kn gmbar warisan tradisi johor.dijanji kan plan nk pegi dalam hari ni (jumaat) lepas solat jumaat.so ok la petang kn.dalam pukul 12 tgh hr ak srh dy call ak.nak tny cmne plan.dy kte jd. ok je.petang2 sikit.klo pg panas sgt.ko sampai petang ak tunggu diam je. macam tunggu buah durian x gugur2.walopon da masak.dalam pukul 6:45 pm dy msg ak plan cancel.tak ke ak saket hati.cancel last2 minit.punya buang masa ak tunggu 1 hari kat ruma da tu result x jd.yang bt ak saket hati sebab nda nk pukul 7 baru bg tawu. knpe x semalam nya nk bg tawu. xad la ak jd tunggul bernyawa kat rumah.hurm.sebab niat baik dan disebabkan dy kawan lah ak sanggup tolong.tak kan ortg nk mintk tolong kita nk bt derk je kn.so ok je la.lagi pon dy bagi tawu ak awal2. so memang jadual ak utk hari jumaat free gile xad program.class pon xad.hurm..tawu2 ptg plan cancel.dengan alasan.."kawan aku segan la nk jmpe ko".tak munasabah.pasal nak tolong dy ak tolak offer member ak utk shoot gambar majlis nikah kakak kawan lme ak.saje je ak da hilang tuah dapat duit 300.hurm.ak ni jenis first come first serve.so klo bnde tu dtg dlu ak amik la. ad x tolak.kebetolan pulak majlisa nikah tu berlansung lepas solat jumaat.so memang la x boleh.ak memang kecik hati dan rasa buang masa.

p/s:kat syaz pon ak geram jgk kate nk blik kota ak tinggu macam mayat MJ kt bilik bedah siasat!tak call2.

Continue..

Filed Under:


ouh tidak!!!!!!segalanya punca sebab ak x cukup tidur dan sbginya.adoyai!!muka ak akan berubah mnjd buruk!!!segala ruam2 naik tak ta apasal myb ak salah pki product kot.cz ak pki je product tu teros muka gatal2.mula2 ak igt myb just gatal2 biase,tp bila ak bgon pgi td ak tgok muka tros mcm beast. da x beuty lg!!adohh.merah2 gila muka aku. risau jgk ak klo2 kne ap2. cancer ke ap. time tu baru nk igt tuhan. ak sgt risau dgn muka ak.ye la lg 2 bln nk raya.da tu xkn ak nk raya ng muka yg x hensem kn. wahahaha..msti la nk step macho..hurm.nth la myb ak kne pki sendayu tinggi kot. baru berkesan selama 7 hari.da alang2 muka ak tgh terok nih. sape2 yg bce ni ad knal ng syrikt facial nk bt iklan ak sedia mmbantu utk jd model dorg.wahahahaha..Lagi satu yang bikin hati ku runsing!rambut suda pnjg. so agan2 ak nk bela pnjg la. datu nk style kn. kaci baik pnye style.tp ak da x thn ng dugaan ni.pasal rmbt yg lebat nih ak nmpk cengkung and x fresh..so myb esk lusa ak nk cut rmbt aku. huhuhuhu.. best2

p/s:skrg ak da pndi pg The Zon level 4.huhu..nmpk nye ak da btol2 bujangan hahaha..myb nty nk pg cabana plak. best2.

Continue..

Filed Under:


video

perhatikan auntie baju cokelat


wahaha.video ni ak bluetooth dr ayu td.video ni record time ayu tgh tggu ak kat dpn guardian bandr. so mmg klakar tgok auntie nih xpasal2 menari kt tgh bnda.myb auntie ni sikit rosak otak nya.tu pasal dy menari2..haha.aku rase klo ak senang hati pon nak join menari cm auntie nih la.huhu...

Continue..

Filed Under:


Lepas clas photo kitorg xaw nk buat ap.so mcm biasa aktiviti kami adalah mengumpat ddk kt dpn guardian.macam2 kami mengumpat.cerita pasal kakak pki ledging ng gladiator biru.cerita pasal pelacur yang sllu lepak kt kolej kami.pasal lagu, macam2 la. tapi ntah knpe hantu ayumi hasamaki da rasuk kt bdn ridayu.asik nk melalak je. sore klo sedap xap. ni hampeh.piching out giler..

from left:epi,kogi,ayu,eta,is

video

concert ayupuki hamiskaki

Continue..

Filed Under:


aisha(model)

Continue..

Filed Under:


Potrait
credit to:
ayreeen(makeup)
epi(photographer)
syaz(concept)

Continue..

Filed Under:

0


Apa yang coming soon??hahaha.I mean nanti kan koleksi2 gambar dari iCon model yang di-shoot oleh aku.Akan di launch dalam masa terdekat!!huhu..

Continue..

Filed Under:



Last week dari 6 julai-11julai aku dilanda saket yang amat teruk.myb allah nk tunjuk kan aku supaya ak bertaubat.dan ingat kt dia.segala nya punca dari 6 julai tu. aku da rasa pening-pening lalat. Tapi aku nak jgk kluar ye la da sahabat2 lama ajak lepak chill sama2 aku mesti la kne ikot x kn nk kne tinggal plak?cm biasa ak,csa,og,ayu ng zack lepak sama2 kali ni ktorg pergi bertjalan dengan naik kereta wolksvegan(kereta katak) kami be5 pergi hutan bandar mutiara rini utk lepak2 ng hang out bersama.ni lepak kotorg yang last cz ayu nk pg ke uitm kt jengka. n zack pulak akn sebok ng class kt pasir gudang tu.so ni la mse yg ada..
smpi esok nya aku bgon tdo badan aku pasan gila.mencanak pns nya. tapi kple pening2 lalat je.aku kuat kn smgt utk pg class.yela class math.mati ak klo x pg..elak failed lg..ckop la ap yg ad.dlm class ak pening nak mati.xtahan.dalam mse yg sme bkn ak sorg je tg demam.wafi ng miss pon demam skali..amik ko..sume jangkit la demam nty.then abis clas ak tros balik x pg mne2cz x thn kple pening sgt.mlm dalam pkol 7.30 ak kne pkse pg hospital.aku x suke pg hospital cz bnyk sgt cengkadak.asik nk tggu2 je.x abes2 amik num.tu je yg dy tawu.da tu lmbt.hurm dalam 1 jan lps tu baru la langsai sume urusan kesimpulan nya aku kne suspek denggi. ak ckp mmg cz kne bnyk gugut nyamok. ak ckp ng doktor tu blog saya bnyk nyamok.cleaner kt ctu mkn gaji buta. x bersih kan blok.huhuhu.doktor tu ketawakan.esok nya aku terus lepak kt ruma smpi ari jumaat.x keluar ruma just ddk ruma mkn ubt n tdo. nak mkn pon xad selera. just mkn sikit je. tu je yang mampu.lps tu aku x lyn sume phone konon nye nk kan priversi la(hampeh).

Continue..

Filed Under:

0

Blog aku akan di updated dalam masa terdekat.

Continue..

Filed Under:


Semua iConians Johor dijemput menyertai sesi fotografi yang akan dikendalikan oleh iCon Foto. Sesi adalah PERCUMA.
Tarikh: 4 Julai 2009
Masa: Tepat 9am
Tempat Berkumpul: Jotic
Sekian,

Continue..

Filed Under: