Kenduri Raya

Tuesday, October 20, 2009

Atas permintaan ramai aku kena lah naik kan blog pasal open house kali ni. Mula-mula agak malas la nak type pasal open house ni tapi da ramai yang memaksa aku rajin kan diri type entry ni. Majlis rumah terbuka kali ni da macam kenduri majlis khawin da siap pasang khemah order katering buat kad segala siap jemput orang2 masjid! hahaha tu la yang ak boley ungkap kan. Memang penat cz aku ni jenis manusia yang tak reti buat kerja bila ad kenduri yang aku reti duduk diam sahaja. Tapi bila da kena paksa aku TER-paksa la ringankan tulang untuk tolong-menolong, bantu-membantu sesama manusia.hahaha.


Rumah terbula kali ni dianjurkan oleh uncle aku. Kitorang sepupu memang panggil dy uncle konon nak feeling orang putih la padahal Batu Pahat je hahaha.Kali ni dy buat kat rumah baru nya yang lain daripada yang lain reka bentuknya.Aku tanak konem lebih pasal rumah ni. yang penting lawa dan BESAR PUNYE!!!. Antara menu yang ada di rumah terbuka kali ni adalah. Nasi jagung, Sate, Ayam masak merah,Rendang kambing, Kari(sempena deepavali skali), Limau, Bubur terigu, dan macam2 lagi.Tapi agak sunyi tade sebarang karoke atau pon deejay di jemput untuk riuh kan suasana sebab tangisan anak2 kecil sudah cukup meriuh dan membingitkan lagi majlis itu..

xoxo

Labels:

2 comments:

  1. best2... Bubur terigu tu aper yerk...???

  2. epi says:

    nth la..
    dy cam nk explain pon x reti..
    i tawu mkn je!!hehehe