Monday, February 23, 2009

Hurm..pagi ahad aku di kejutkan pekikan mama aku. Dy marah sebab ada orang sabotaj family kitorang. Apa yang dia x puas hati pon aku x tahu. Maybe dia jealous kot dengan family kitorang sebab tu orang tu nak sabotaj family kitorang. Orang yang sabotaj family kitorang tu merupakan insan yang duduk sama kawasan perumahan aku. Kat kawasan Flat Larkin (bukan Larkin Residence). Apa yang mama aku cerita, Insan ni memang dari dulu lagi nak sabotaj family aku tapi kitorang buat bodoh sebab dia tu mat gian. Penah sekali dalam 7 tahun lepas insan ni muntah kat depan kaki papa aku, then papa aku buat bodoh je. Then sekarang dia cuba untuk merosakkan harta benda orang awam.

Pagi ahad 22/02/09 ada mamat ni cuba untuk “mencantikkan” kereta kami yang buruk dan kokak itu. Mamat ni merupakan seorang guard kat Syarikat Air Johor (S.A.J). Bukan nya apa maybe mamat ni risau sebab kereta kokak ni x solek so dia saket mate la tengok kereta ni buruk sangat. Apa yang dia buat dia letak dahan-dahan pokok, pasir-pasir, daun kering, sehelai kertas notis dan lain-lain. Sekali pandang dan macam kereta berhias pon ada. Yelah dia letak daun-daun dan lain-lain.aku agak menghargai atas gubahan yang diberikan walaupun just letak je sampah-sarap tu. Lepas puas dia buat gubahan tu, dia terpikik telolong macam “sial” kata dia lah yang paling bagus. Kitorang cuma perhatikan dari atas rumah je. Dengan senjata yang aku ada, aku sempat shoot beberapa gambar untuk merakam gelagat mat gian ni. Maybe benda ni boleh jadi bahan bukti untuk ke muka pengadilan.

Saksikan gelagat mat gian Zubir menggubah kereta kokak kami.

mat gian bekerja keras menggubah kereta hasil kerja mat gian yang sangat bodoh.. nota yang di tinggalkan..


Pada malam nya mama & papa pergi kemas kereta yang penih dengan sampah sarap tu. Nota yang di tinggalkan ialah “INI SUDAH 4 HARI” bermakna dah 4 hari kereta tu parking kat tempat tu. Mama cakap kat aku ada jugak yang ambil berat kat kereta buruk tu. Sanggup tengok kan kereta tu. Jage siang malam. Terima kasih mat gian sebab care about out car. Segala bahan yang akan aku kumpul untuk dijadikan bahan bukti untuk mendakwa mat gian tu.

Labels:

1 comments:

  1. yak eleh, ntah ape2 je orang tu.

    btw, aku dah tukar link blog.

    sila lah update link aku.